Animal Healing

Waarin het bij de osteopathie geldt dat als alles vrij kan stromen en bewegen, het lichaam in staat is om zichzelf gezond te houden, zo geldt dit ook voor Animal Healing. Echter werk ik dan op energetisch/emotioneel niveau.

Ons systeem bestaat uit 4 lagen. De fysieke, mentale, energetische en mentale laag.

Bij osteopathie werk ik op de fysieke laag, bij Animal Healing op de energetische laag.

Het energetisch lichaam bestaat ook weer uit verschillende lagen. De spirituele, energetische en fysieke laag. Hieronder staat daar meer over beschreven.

Bij een behandeling Animal healing ga ik op zoek naar blokkades in het Energetisch spiritueel en emotioneel lichaam. Blokkades die zijn ontstaan door trauma’s, zowel emotioneel als fysiek. Daarnaast behandel ik ook altijd het fysieke lichaam, omdat naar mijn mening deze drie niet los van elkaar gezien kunnen worden.

De behandeling doe ik met behulp van een biotensor.  Een biotensor is een bio-energetisch meet- en testapparaat. De biotensor pikt trillingen op die uitgezonden worden vanuit je onderbewuste. Met de biotensor kan ik vragen stellen aan het onderbewuste, meten welke emoties en energie er geblokkeerd zijn en deze blokkades opheffen en chakra’s weer in balans brengen.

ANIMAL HEALING KUN VOOR
VERSCHILLENDE KLACHTEN INZETTEN:

Bij klachten, zoals onder andere:

 • Terugkerende fysieke problemen zoals huidklachten, oorontstekingen of blaasontstekingen
 • Angst en onzekerheden, zoals bijvoorbeeld vuurwerkangst
 • Agressiviteit
 • Onverklaarbare klachten, het dier zit niet lekker in zijn vel
 
Wil je meer weten over osteopathie voor je hond en wat dat voor jouw hond kan betekenen? Of wil je liever bellen of meteen een afspraak maken?

Energetisch, emotioneel en spiritueel lichaam

 • De buitenste laag van ons lichaam is de spirituele laag. In deze laag huizen de chakra’s. Chakra’s zijn verschillende energie centra die in verbinding staan met de aura, met het fysieke lichaam, de aarde en het kosmos. Bij het werken op deze laag werk je op de celkern in het lichaam.

  Chakra 1 staat voor Basis veiligheid en geborgenheid. Deze chakra staat in verbinding met de aarde

  Chakra 2 staat voor seksualiteit

  Chakra 3 is de zonnevlecht waar ons ego zich huisvest

  Chakra 4 is het hartchakra en staat voor liefde kunnen geven en ontvangen

  Chakra 5 is de keelchakra. Hoe uit je jezelf

  Chakra 6 is de intuïtie. 

  Chakra 7 is de kruinchakra, wat staat voor ons denken. Tevens is deze chakra de connectie met het universum.

  Onze dieren hebben nog een extra chakra.

  Chakra 8, deze chakra is de verbinding die onze dieren met ons maken.

  Energie van deze chakra’s moet vrij kunnen stromen, met elkaar in verbinding zijn en verbonden zijn met de aarde en het universum. Hierdoor ontstaat er een ononderbroken kring waar energie aangevoerd, doorgevoerd en afgevoerd kan worden. 

  Is er echter een verstoring in één van de chakra’s, heeft dit niet alleen invloed op onze energiehuishouding, het heeft ook invloed op ons emotionele én fysieke systeem.

  Energetisch/Emotioneel lichaam

  Dit is de middelste laag van ons lichaam. Onder andere emoties en de meridianen zitten in deze laag en deze laag heeft direct verbinding op het cellichaam in ons lijf. 

  Emoties zijn eigenlijk niets anders dan energie dat wil stromen. Bij een gebeurtenis is het de bedoeling dat de emotie ervaren, doorvoelt en weer losgelaten wordt.

  Helaas gebeurt dit niet altijd en in plaats van de emotie los te laten, wordt deze vastgezet. En dit zet zich dan meestal ook meteen vast in het lijf, waardoor er (op termijn) fysieke klachten kunnen ontstaan. Veel uitdrukkingen die wij gebruiken slaan op dit stuk; zoals het ligt als een steen op mijn maag, hij moet zijn gal spuwen, mijn hart is gebroken. 

  Fysiek lichaam

  Dit is ons fysieke lijf. Reguliere gezondheidszorg werkt op dit gedeelte. Echter ook via energie kan het fysieke lichaam geholpen worden. Bij werken op het fysieke lijf werken we in op de extra-cellulaire ruimte tussen onze cellen in.

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies.
Omdat we graag willen bijhouden of de
website goed werkt.

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies. Omdat we graag willen bijhouden of de website goed werkt.