Osteopathie is een alternatieve holistische geneeskunde. Een behandeling vindt plaats bij je thuis en begint met het afnemen van een anamnese. Hierbij stel ik vragen over de geschiedenis van je hond, zijn woon- en leefsituatie en gezondheid. Onderdeel van een anamnese is ook het bewegingsonderzoek, dat doe ik bij binnenkomst, maar kan ook apart plaatsvinden.

Een behandeling is gebaseerd op rust en vertrouwen. De behandeling vindt plaats op een plek waar je hond comfortabel kan staan, liggen of zitten. Als hij het even lastig vindt of even moet bijkomen, mag hij ook weglopen. Ik als behandelaar probeer een situatie te creëren waarbij je hond met rust en vertrouwen de behandeling ervaart en daar ook bij mee wil werken. Alleen als het niet anders kan, kan er gevraagd worden of je je hond even voor mij wilt vasthouden, maar ook dan wordt er rekening gehouden met de grens van je hond en hoeveel hij aankan op dat moment.

Tijdens de behandeling ga ik op zoek naar de restricties / bewegingsbeperkingen in het lijf van de hond. Samen bespreken we wat ik gevonden heb en wat de mogelijke oorzaak is van deze beperkingen. Dan ga ik werken om deze beperkingen op te heffen en beweging te bevorderen.

Om alles uit de behandeling te halen, zal ik na de behandeling nog eventuele tips en adviezen meegeven. Deze kunnen bestaan uit rust, oefeningen, maar ook over voeding, leefomgeving en eventueel supplementen.

Het kan zijn dat er tijdens de anamnese en/of onderzoek/behandeling blijkt dat behandelen niet mogelijk is. En dat er, voor alternatieve geneeskunde mogelijk is, eerst onderzoek te laten doen door een dierenarts of specialist. Indien gewenst kan ik hierbij ondersteuning bieden en advies geven.

Daarnaast is veiligheid voor jou als eigenaar, je hond en mijzelf erg belangrijk. Dat betekent voor mij als behandelaar dat ik de veiligheid voor alle partijen tijdens het behandelen wil waarborgen. Aan de ene kant betekent dit veiligheid voor jou en je hond, en aan de andere kant is er ook de veiligheid voor mij, als behandelaar. Indien er een risico bestaat dat je hond agressief kan reageren, kan er gevraagd worden om met een muilkorf te werken. Dit gaat in overleg en hierin bekijken we alle mogelijkheden. 

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies.
Omdat we graag willen bijhouden of de
website goed werkt.

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies. Omdat we graag willen bijhouden of de website goed werkt.