Sandra Huisman

Ik ben Sandra Huisman, hondenosteopaat.

Als klein meisje was ik altijd al gek op dieren en hadden we thuis honden, katten, vogels en vissen. Daarnaast waren we ook de lokale opvang voor dieren in nood, meestal vogels. De honden die wij gehad hebben waren mijn beste vrienden, en in de pubertijd waren ze regelmatig voor mij een luisterend oor.

Eenmaal zelfstandig, samenwonend en zodra de  omstandig-heden het toelieten, kwam in 2008 onze eerste eigen hond. Een Drentsche Patrijshond, Jari genoemd. Na 3 jaar kreeg Jari epileptische aanvallen en toen is voor mij de zoektocht naar gezondheid begonnen.

Sandra Huisman Hondenosteopaat
Sandra Huisman Hondenosteopaat

Voor mij is de wereld een samenspel waarbij alles met elkaar in verbinding staat. En doordat alles in verbinding staat, zijn we ook afhankelijk van alles en iedereen om ons heen. Van nature ben ik op zoek naar de oorzaak van een probleem of een klacht. De vragen “hoe werkt dat…” en “waarom is dat zo” komen bij mij meteen op als er iets gebeurt. Want, “als je de oorzaak weet en die wegneemt, verdwijnen ook de gevolgen”, is hierbij mijn gedachte.

Zo ook in mijn zoektocht naar de gezondheid bij Jari. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met osteopathie en natuurgeneeskunde voor honden. Beide holistische werkwijzen die bijdragen aan de gezondheid van je hond.

Werk

Door Jari ben ik ook werkzaam geworden in hondenland. Eerst als Kynologisch Instructeur, en vervolgens als hondentrainer, evalueren van honden die in opleiding waren tot hulphond, het selecteren van pups om hulphond te worden en het begeleiden van moeder hulphonden bij hun nestjes.

In de jaren dat ik met honden werk heb ik veel honden gezien en gevoeld. De connectie, hulp en het vertrouwen dat ze ons geven is onbetaalbaar.

Ik zie echter ook veel honden met spanning, fysieke klachten en/of stress. En omdat ze ons zoveel geven, wil ik ze graag iets teruggeven.

Opleiding

Zelf kwam ik met mijn eigen dieren al jarenlang bij Michael Hamerslag, paarden- en hondenosteopaat. Toen hij in 2019 vertelde dat hij een opleiding had voor HDO hondenosteopathie voor honden, hoefde ik daar geen 2x over na te denken. Opeens vielen voor mij alle puzzelstukjes in elkaar en heb ik mij aangemeld voor deze opleiding die ik met succes heb afgerond en ben ik hondenosteopaat.

Naast mijn opleiding tot hondenosteopaat, heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd. Als eerste de opleiding Vak-bekwaamheid honden- en kattenbesluit. Daarna verschillende opleidingen bij DogVision. Dit zijn “Toegepaste ethologie van de hond”, “Biologie van de hond”, “Leren bij honden” & “Kynologisch Instructeur”. En bij Edupet heb ik de cursus “Fokkerij Hond” gevolgd.

Sandra Huisman Hondenosteopaat
Sandra Huisman Hondenosteopaat

KynoVitaal

En toen kwam KynoVitaal. Mijn eigen praktijk in osteopathie voor honden. Om een stukje vitaliteit terug te geven aan onze honden, zodat ze gelukkiger, gezonder en blijer zijn, het liefst zonder klachten en zeker zonder pijn.

Hierbij kijk ik naar het geheel, het geheel van het lichaam, maar ook het gehele leven van de hond. Omdat alles met elkaar in verbinding staat en niets daarin los van elkaar staat. Een holistische benadering waarbij ik niet alleen werk voor dieren die al klachten hebben, maar ook heel graag wil werken aan gezondheid van je hond, voordat hij klachten krijgt en/of ziek wordt. Wil je weten wat ik hierbij voor jouw hond kan betekenen, neem dan contact op.

Wil je weten wat ik hierbij voor jouw hond kan betekenen?

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies.
Omdat we graag willen bijhouden of de
website goed werkt.

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies. Omdat we graag willen bijhouden of de website goed werkt.